Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Петро Порошенко зустрівся зі Спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером

  • 19.12.2018, 14:43
  • 675

Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі Спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером.

Сторони обговорили наслідки акту агресії Росії у Азово-Керченській акваторії та існуючі загрози для регіональної безпеки, повідомляє прес-служба глави держави.

Було наголошено на важливості потужної відповіді світу на цей акт агресії Росії проти України з метою протидії повзучої окупації Кремлем Азовського моря та Керченської протоки.

Петро Порошенко та Курт Волкер скоординували підходи щодо продовження міжнародного тиску на російську сторону, яка має забезпечити чітку повагу до свободи судноплавства, а також негайне і безумовне звільнення захоплених моряків та кораблів України.

Сторони обговорили останній розвиток подій на Донбасі. Було наголошено на важливості подальших скоординованих дій щодо перспектив розгортання багатонаціональної миротворчої місії під мандатом ООН на всій окупованій території Донбасу.

Співрозмовники висловили впевненість у тому, що міжнародні санкції проти Росії та перспективи їх зміцнення, у тому числі за акт агресії в Керченській протоці, залишаються важливим елементом мирного врегулювання ситуації та стримування російської агресії проти України.

Важливу увагу приділено перспективам зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США, співпраці в сфері безпеки та оборони, а також підтримки на шляху подальшого впровадження реформ в Україні.

Курт Волкер привітав рішення МВФ про надання Україні чергового траншу макрофінансової допомоги, що є ознакою успішності українських реформ.

Президент України подякував за три резолюції, які ухвалив Конгрес США, в тому числі щодо Азова та Голодомору.

Схожі новини