Передплата 2024 «Добрий господар»

Латинська Катедра з висоти пташиного польоту — найкраще фото для Вікіпедії

Фото панорами Львова очолило рейтинг фіналістів конкурсу найкращих світлин пам’яток культури України

Це фотографія «Латинський кафедральний собор Львова» авторства Романа Бречка. В Україні конкурс «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) проводили вже усьоме. Це міжнародний фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, який відбирає найкращі світлини для ілюстрування статей у Вікіпедії, Вікімандрах та інших вікіпроектах. За цей час уже зібрали майже 2 мільйони зображень.

Відтак Вікіпедія оголосила пере­можців української частини цьо­го міжнародного фотоконкурсу. Друге місце посіло фото «Колегіум єзу­їтів. Кременець» авторства Костянтина Брижниченка. Третє — фото Свірзького замку (Роман Бречко), а п’яте та восьме — Підгорецького замку (Катерина Байду­жа та Роман Криниця).

Як йдеться на сайті Української час­тини конкурсу Wiki Loves Monuments, загалом в українській частині конкур­су було завантажено понад 21 тисячу фотографій. Подано фото більше 9 ти­сяч об’єктів культурної спадщини, по­над 1400 пам’яток було сфотографо­вано вперше. Участь у конкурсі взяли понад 270 авторів, двоє з них є одними з десяти найактивніших завантажувачів фото у світі.

Схожі новини