Передплата 2024 «Добрий господар»

Стало відоме ім’я ще одного ймовірного кандидата на предстоятеля помісної церкви

Митрополит Симеон — єдиний з учасників Собору УПЦ МП 13 листопада, який не підписав постанову про рішення визнавати неканонічним рішення Синоду Константинопольського патріархату стосовно українського церковного питання

У суботу, 15 грудня, відбудеться Об'єднавчий собор православних церков на якому оберуть першого предстоятеля Української православної церкви. Фактично — це буде перший визнаний київський митрополит з часів правління Ярослава Мудрого.

Один з ймовірних кандидатів в предстоятелі -56-річний митрополит Вінницький і Барський Симеон, повідомляє телеканал «Прямий»

Симеон родом з Хмельниччини. В церкву прийшов після служби в армії і навчання в Вінницькому медінституті. Освіту здобув в Московській духовній академії. В 1996 році очолював відновлену Волинську єпархію. З 2007 очолив Вінницьку єпархію.

Зауважимо, що митрополит Симеон був одним з найбільш ймовірних претендентів на посаду очільника УПЦ МП. У 2014 році митрополит Симеон пройшов у другий тур виборів предстоятеля УПЦ МП та зайняв третє місце з результатом 9 голосів. Чинний предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій набрав тоді 36 голосів, а митрополит Бориспільський та Броварський Антоній отримав 24 голоси.

Митрополит Симеон — єдиний з учасників Собору 13 листопада, який не підписав постанову про рішення визнавати неканонічним рішення Синоду Константинопольського патріархату стосовно українського церковного питання.

Цілком можливо, що священик, який уже заслужив славу серед патріотично налаштованих єпископів УПЦ МП, може стати реальним претендентом на посаду предстоятеля Української православної церкви.

Схожі новини