Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Золотоверхому соборі з нагоди свята Хрещення помолилися за перемогу, повернення українців додому і відбудову української держави

  • 06.01.2024, 15:15
  • 488

Петро і Марина Порошенки взяли участь у Божественній літургії, яку очолив Предстоятель Блаженнійший Митрополит Епіфаній у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди свята Хрещення

Фото: Європейська солідарність
Фото: Європейська солідарність

Про це повідомляє Європейська солідарність

Пʼятий Президент після урочистої молитви зазначив, що сьогодні вперше Богоявлення відзначається 6 січня, за новим календарем. А 5 років тому саме у цей день Вселенський Патріарх Варфоломій вручив Томос про автокефалію Православної Церкви України, тому — це подвійне свято, говорить Порошенко.

«Всіх вітаю зі світлим святом Хрещення, Богоявлення. І пʼятою річницею — першим ювілеєм Томоса про автокефалію для Православної Церкви України, коли Господь почув наші молитви, а Його Всесвятість Вселенський Патріарх дарував саме в цей день пʼять років тому нам Томос про автокефалію. Де-факто відновив, заснував Православну Церкву України», — говорить Петро Порошенко.

За його словами, сьогодні всі українці просять Господа про перемогу і мир на рідній землі.

«Вчора ми були у Городківці на Вінниччині. І коли запитали в дітей, про що вони просили Миколая, відповідь була одна — просили про мир. А одна дівчинка підняла руку і каже: я просила про закінчення війни. От щоб Господь почув наші молитви. Нехай йорданська вода очистить країну від лукавого ворога. Подасть здоровʼя нашим захисникам та всім українцям, а Україні — перемогу. Щоб українці повернулися додому і почали будівництво мирного життя», — говорить Порошенко.

Схожі новини