Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У День Соборності України 25 львів'ян посмертно нагородили «Почесним знаком Святого Юрія»

  • 22.01.2024, 18:45
  • 501

У Львові вже майже рік до пам’ятних дат проводять церемонію нагородження відзнакою «Почесний знак Святого Юрія» (посмертно) захисників, які з 2014 року та від початку повномасштабного вторгнення росіян боронили незалежність України. Сьогодні, з нагоди Дня Соборності України, відзнаками (посмертно) нагородили 25 львів'ян, які загинули від рук окупанта. Нагороди вручили родинам захисників

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Про це повідомляє місцева влада.

«Місто Львів має свого небесного захисника-патрона Святого Юрія. І ми також маємо окрему нагороду — орден Святого Юрія. Цю нагороду отримують люди, які жертовно рятували життя інших людей. І власне ми маємо честь нагородити нею наших львів'ян, громадян нашого міста, які боронили нашу незалежність. І вже 145 людей отримали цей орден. Шкода, але всі ці останні нагороди були посмертними. Нам важливо пам’ятати кожного нашого героя. Тому що пам’ять — це той фундамент, на якому ми з вами стоїмо. Тут ми всі разом. Ми є всі одна велика львівська родина. Наші герої віддавали своє життя за Львів, за Донецьк, за Луганськ, за Україну», — наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Відзнаки вручали міський голова Львова Андрій Садовий, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного — генерал-лейтенант Павло Ткачук; начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України — генерал-майор Валерій Вавринюк, начальник Західного територіального управління Національної гвардії України — бригадний генерал Олександр Буравков, начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки — полковник Артур Ніязов.

Схожі новини