Передплата 2024 «Добрий господар»

«Якщо Україна не зможе, ви опинитеся на передовій»: США закликали Угорщину не блокувати співпрацю України з НАТО

  • 13.12.2018, 18:59
  • 1 007

Посол США в Угорщині Девід Корнштейн закликав країну припинити блокувати роботу комісії Україна-НАТО через те, що якщо «Україна не зможе, то Угорщина опиниться лінії фронту з російською агресією».

Про це він заявив під час виступу парламентського комітету в Угорщині, передає ТСН із посиланням на Reuters.

«Ми повинні враховувати загальну картину. Путін не зацікавлений в національному суверенітеті. Його бачення є неоімперним. Якщо Україні не вдасться, Угорщина опиниться на передовій лінії російської агресії», — розповів посол.

Він також зазначив, що Угорщина може краще розставити пріоритети стосовно власних альянсів і надавати більшу підтримку Україні.

«Зараз Росія більше, ніж коли-небудь, випробовує Захід. Ми твердо переконані … що, як союзники НАТО, найкращий спосіб просування реформ в Україні — це розмовляти з Україною, а не блокувати співпрацю України з НАТО», — заявив Корнштейн.

Як відомо, Угорщина вимагає від України відтермінування імплементації мовної статті закону про освіту, а також скасування його дії на приватні навчальні заклади. Через ухвалення цього закону вона блокує співпрацю України та НАТО, зокрема зустрічі комісії Україна-НАТО на високому рівні.

Схожі новини