Передплата 2024 ВЗ

У Польщі затримали українців, які працювали на нелегальній фабриці цигарок

  • 07.12.2018, 13:40
  • 889

У Великопольському воєводствві затримали громадян України, які працювали на великій, професійній, нелегальній фабриці цигарок.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Польські прикордонники спільно з працівниками Центрального слідчого бюро поліції викрили незаконну фабрику виготовлення цигарок у Великопольському воєводстві. Під час оперативних заходів правоохоронці затримали 14 іноземців, зокрема 9 громадян України та 5 громадян Молдови, котрі працювали на незаконному виробництві.

За словами майора Прикордонної служби Йоанни Конєчняк з Надодрянського відділу Прикордонної служби, професійна, незаконно діюча фабрика цигарок була в одному з населених пунктів на терені Косцянського повіту у Великопольському воєводстві.

У виробничому цеху співробітники Прикордонної служби виявили добре приховану, спеціально затемнену та приглушену незаконну фабрику. На місці знайшли виробничу лінію, що складалася з комплексу професійних машин для виготовлення цигарок, а також їхнього пакування.

Правоохоронці загалом вилучили понад 13,4 млн штук цигарок різних марок та понад 15,7 тонн тютюну без польських акцизних знаків вартістю приблизно 20 млн злотих (4,67 млн євро).

Прокуратура висунула затриманим іноземцям обвинувачення у виготовленні великої кількості тютюнових виробів без дозволів. Усіх їх взяли під тимчасовий тримісячний арешт.

Схожі новини