Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До армійського свята — неприємні сюрпризи для ворога

Протикорабельні крилаті ракети «Нептун» на навчальному полігоні точно потрапили у ціль.

Збройні Сили України 6 грудня відзначають професійне свято. Воно для всіх тих, хто боронить нашу країну на її рубежах, хто підтримує її у гарячих точках і у тилу, хто допомагає армії у наукових і дослідних лабораторіях, на полігонах, навчальних класах, на підприємствах Укроборонпрому. І для новобранців, які з початку жовтня були призвані на службу у ЗСУ.

Напередодні свята наше військо отримало дві приємні новини. На півдні України успішно відпрацьовано систему берегової оборони за допомогою модернізованого ракетного комплексу С-125. Цей вдосконалений комплекс перевірено на точність і надійність ураження ворожих плавзасобів. Усі вісім пусків ракет були точними — вразили вісім надводних цілей.

У рамках цього відпрацювання прекрасно зарекомендувала себе нова вітчизняна протикорабельна крилата ракета «Нептун», яка здатна знешкодити ціль на відстані 280 км. А з часом, кажуть наші військові інженери — і на більшій дистанції. Президент Петро Порошенко повідомив, що після всіх випробувань ракети «Нептун» приймуть на озброєння у ЗСУ, «Укроборонпром» розпочне їх серійне виробництво.

За словами секретаря РНБОУ Олександра Турчинова, нове озброєння здатне надійно захистити від атаки агресора як з моря, так і з повітря, його завдання — значно зміцнити берегову оборону Чорноморського і Азовського узбережжя.

Зміцнилися і наші Військово-морські сили. Неподалік Одеси бійці 36-ї бригади морської піхоти почали випробовувати у Чорному морі нові десантно-штурмові катери моделі «Кентавр-ЛК». Довжина бойового катера — 24 метри, ширина — 4, 8 м. Завдяки двом двигунам новозеландського виробництва розвиває швидкість до 50 вузлів, має запас ходу 500 миль. «Кентаврами» управляє екіпаж із п’яти осіб, вони здатні взяти на борт 36 десантників. Нові кораблі мають дві пускові установки 80-міліметрової реактивної системи залпового вогню, два бойові модулі з кулеметами калібром 12,7-мм, а також 40-міліметровий гранатомет, систему створення димових завіс.

Схожі новини