Передплата 2024 «Добрий господар»

Меркель на зустрічі з Путіним порушила питання загострення ситуації в Азовському морі

  • 01.12.2018, 19:34
  • 776

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель і президент Росії Володимир Путін порушать питання останніх подій українсько-російського конфлікту на морі у нормандському форматі.

Про це політики домовилися на полях саміту Великої двадцятки (G20) в Буенос-Айресі в суботу, 1 грудня, повідомив речник федерального уряду Штеффен Зайберт, передає DW.

«Канцлерка ще раз висловила занепокоєння загостренням у Керченській протоці та чітко виступила за свободу руху кораблів в Азовському морі», — цитує його Reuters. За домовленістю Меркель і Путіна, ситуацію в Азові обговорять на рівні зовнішньополітичних радників у форматі «нормандської четвірки» — Франції, Німеччини, України та Росії, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, 25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по трьох українських кораблях і захопили їх. Троє українських моряків були поранені.

Підконтрольні Кремлю суди окупованого Криму арештували всіх 24 моряків на два місяці. Зараз полонені військові ВМС України перебувають у слідчих ізоляторах в Москві. Українська влада визнає їх військовополоненими.

Країни Заходу вимагають від Росії звільнити моряків, а президент США Дональд Трамп через відмову це зробити скасував заплановану зустріч із російським президентом Володимиром Путіним.

26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану терміном на 30 діб у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії та в 10 областях. Це Вінницька, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська.

Схожі новини