Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Збройні сили України та СБУ приведені в повну бойову готовність

  • 26.11.2018, 08:00
  • 830

Збройні сили України приведені в повну бойову готовність після пропозиції Ради національної безпеки та оборони України запровадити правовий режим воєнного стану.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«На підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо введення правового режиму воєнного стану, начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України віддав розпорядження щодо приведення з’єднань і частин Збройних Сил України у бойову готовність «повнаˮ», — йдеться у повідомленні.

СБУ також заявила, що її особовий склад приведений у повну бойову готовність. «За фактом агресивних дій Російської Федерації у Керченській протоці слідчими Служби безпеки України та військової прокуратури здійснюються невідкладні слідчі дії у межах кримінального провадження за ст. 437 Кримінального кодексу України „Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни“, зареєстрованого Прокуратурою Південного регіону. Особовий склад СБУ приведений у повну бойову готовність. Посилено контррозвідувальні заходи для недопущення на території України інших провокацій спецслужб РФ та дестабілізації ситуації в середині країни», — повідомили у прес-центрі С Б України.

Нагадаємо, Російські прикордонники ввечері, 25 листопада, відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських сил З С України, є шестеро поранених. У ВМС повідомили про три захоплені українські судна. У Росії заявили про «провокацію Києва».​

Як писав «ВЗ» Президент Петро Порошенко звернувся до Верховної Ради з пропозицією про запровадження венного стану в Україні.

Схожі новини