Передплата 2024 «Добра кухня»

У президента заявили, що атака українських кораблів поставила хрест на угоді з РФ

  • 25.11.2018, 18:54
  • 581

Сьогоднішні агресивні кораблів Росії в Азовському морі «ставлять хрест» на угоді між Україною та РФ від 2003 року щодо Азову.

Про це у Facebook написав постійний представник Президента України в АР Крим Борис Бабін.

«Росіянами не просто було здіснено таран буксиру ВМС, що призвело до втрати ним частини керованості, але й здійснено блокування всіх кораблів групи з тим, щоб вони не могли надати допомогу буксиру», — зазначив він.

Бабін додав, що кораблі РФ всіляко провокували судна ВМС на відкриття вогню.

«Наразі ситуацію не вичерпано. Є ризики, що звинувачення в якихось „порушеннях“ з боку ВМС України ми почуємо не лише з російської пропаганди, але й від окремих посадовців. Бо ці події ставлять хрест на міфі про Угоду 2003 р. щодо Азову як хоч у чомусь корисну для України», — додав Бабін.

Як писав «ВЗ», сьогодні вранці, 25 листопада Військово-морські сили ЗСУ повідомили, що прикордонні кораблі РФ «здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України».

Зокрема, російський прикордонний корабель «Дон» здійснив таран українського рейдового буксиру, в результаті якого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, а також втрачено рятувальний плотик.

У Росії заявили, що три українські кораблі перетнули державний кордон Росії.

Також Росія заблокувала прохід через Керченську протоку. Окрім цього було піднято ударні гелікоптери та винищувачі.

Схожі новини