Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко пояснив, що дасть Україні членство в ЄС і НАТО

  • 23.11.2018, 16:47
  • 704

Президент України Петро Порошенко назвав важливим кроком на шляху України до ЄС і НАТО прийняття Верховною Радою в першому читанні законопроекту про зміни до Конституції щодо євроінтеграційного і євроатлантичного курсів країни.

Порошенко розповів студентам Київського національного торгово-економічного університету, що дасть Україні приєднання до ЄС і НАТО, повідомляє «Сегодня».

Президент нагадав, що 70% українців підтримують вступ України до Європейського Союзу і 54% - в НАТО. В Альянс Україна йде не з простягнутою рукою, а як партнер по забезпеченню безпеки, адже українська армія, створена за п'ять років, зараз є однією з десяти найсильніших на континенті. Також Президент пояснив, що отримає від такого союзу Україна.

«Я вам дуже легко можу відповісти, що отримає країна. Перше — безпека. Захист. Молоді не потрібно буде кидати навчання, кидати роботу, кидати сім'ю і йти на фронт. НАТО — в першу чергу це інструмент колективної безпеки. Економіка отримає нові інвестиції. Коли для інвестора вже не стоїть питання безпеки його інвестицій, прийдуть нові інвестиції, нове високотехнологічне обладнання і нові високооплачувані робочі місця. Бюджет за рахунок цього буде кардинально збільшений. Платіжний баланс і валюта стануть міцнішими. Ефективність дій наших Збройних сил буде значно підвищена», — розповів Порошенко.

Також глава держави пояснив студентам, що гібридна агресія Росії не обмежується лише бойовими діями на сході України.

«Гібридна війна, яку веде проти нас Російська Федерація, означає не тільки наступ на фронті, не тільки терористичні атаки бойовиків, підготовлених в таборах Бєлгорода, Курська, Ростова. А це означає підрив України з середини п'ятою колоною, гасло якої: «Зрада, все пропало, нічого не зроблено», — підкреслив Президент.

Схожі новини