Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На новорічно-різдвяні свята у Львові очікують гостей з Білорусі, Німеччини, України

До кінця цього року у місті Лева очікують 2,7 мільйона туристів (це плюс-мінус стільки, як торік та позаторік). За статистикою, в середньому один турист витрачає за кількаденний період перебування у місті 300−350 євро. Нова хвиля туристичного буму очікується у грудні-січні, в період новорічно-різдвяних свят.

Найбільше туристів збирається на традиційному Різдвяному ярмарку.
Найбільше туристів збирається на традиційному Різдвяному ярмарку.

Як повідомив «ВЗ» заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, очікують 250−300 тисяч гостей з України та з-за кордону. Традиційні зимові туристи Львова — українці (70%), білоруси, німці, поляки…

«Останніми роками усе більше українців з різних куточків України їдуть святкувати Різдвяні і новорічні свята саме до Львова, — сказала „ВЗ“ начальник управління туризму Львівської міської ради Ліна Остапчук. — Ми теж на різних туристичних заходах та міжнародних виставках робимо промоцію Різдву у Львові. Це одна з візитних карток зимового туризму міста. Гості уже бронюють готелі на святковий період. Наразі завантаженість готелів на рівні минулого року».

За її словами, чимало гостей очікується на католицьке Різдво (25 грудня), оскільки будуть подовжені вихідні. В цей період у Львові гостюватимуть українські туристи, поляки та інші європейці приїдуть у січні.

«На кількість гостей впливатиме і транспортне сполучення, зокрема, чи будуть додаткові потяги, — каже Ліна Остапчук. — Маємо нові авіасполучення і це сприятиме приїзду європейських туристів».

Журналіст «ВЗ» проаналізувала екскурсійні тури, які пропонують турфірми на різдвяні і новорічні свята у Львові. Чотириденні святкові вакації витягнуть з гаманця 1830−2250 гривень. У вартості туру — трансфер, проживання в готелі, екскурсії… Деякі компанії пропонують гостям дегустацію в ресторанах, наприклад святкову вечерю (за додаткову плату — 550 гривень), участь у різдвяних службах Божих у різних соборах Львова, відвідання параду зірок, вертепів. Серед різдвяних екскурсій — відвідання Собору святого Юра, Личаківського цвинтаря, Високого замку. Також є двогодинна автобусна екскурсія «Львів за 180 хвилин».

Схожі новини