Передплата 2024 «Добрий господар»

В Угорщині відкрили пам’ятник жертвам Голодомору в Україні

  • 18.11.2018, 09:58
  • 709

В угорському місті Сегед на Домській площі в парку центрального собору, на території, яка віднесена до світової культурної спадщини, відкрили пам’ятник жертвам Голодомору в Україні 1932−33 років.

Про це інформує прес-служба МЗС Угорщини, передає DT.UA.

«Україна протягом останніх десятиліть пройшла навіть більше випробувань, ніж угорці. Україна вистояла в цьому випробуванні, і в 90-х роках отримала незалежність; сьогодні вона є самостійною державою, яка, подібно угорцям, може сподіватися на більш щасливе майбутнє. Історія довела, що український народ настільки сильний, щоб не йти проти когось для того, щоб зміцнити власну ідентичність», — повідомив держсекретар міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Левенте Мадяр.

Також заходи до Дня «пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932−33 років» пройшли в Будапешті. Священик Української Греко-Католицької Церкви отець Дам'ян Габор відслужив панахиду за жертвами цього страшного злочину, також були покладені квіти до пам'ятника жертвам Голодмора. Про це повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп на своїй сторінці в Facebook.

Схожі новини