Передплата 2024 ВЗ

У Сінгапурі Путіна, який запізнився, не стали чекати для переговорів

  • 15.11.2018, 20:01
  • 2 704

Президент Р Ф Володимир Путін 13 листопада прилетів до Сінгапуру з традиційним запізненням. В результаті весь графік дня був зламаний, а запланована зустріч з прем’єр-міністром Лі Сянь Луном не відбулася.

Літак президента РФ прилетів до Сінгапуру з запізненням на 1,5 години. За словами Колесникова, графік Путіна («професіонала запізнень», як пише журналіст) ще можна було врятувати, але процедура оформлення в аеропорту затягнулася, пише «Белсат».

Спочатку до літака не допускали кортеж президента, оскільки за місцевими правилами машини пропускають тільки якщо у літака повністю заглушені двигуни, а пілоти цього не знали. Потім служба охорони аеропорту довго оглядала помічника президента Р Ф Юрія Ушакова, який зустрічав Путіна.

У результаті Путін не встиг на переговори з прем'єр-міністром Сінгапуру Лі Сянь Луном, який не міг чекати російського президента, так як відразу після зустрічі у нього була запланована участь в саміті АСЕАН. При цьому на переговорах Путіна і Лі Сянь Луна мало відбутися підписання численних угод, а після переговорів — спільна заява для преси.

Вийшло, що протягом дня Путін зустрівся тільки з президентом Сінгапуру Халім Якоб, яка не має реальної влади і виконує представницькі функції. Халіма Якоб прийняла Путіна в президентському палаці і дала обід на честь російської делегації.

«Цікаво, виходить … Отже, єдиним змістовним заходом цього дня тепер будуть два тости, президентів Росії і Сінгапуру, на цьому обіді, тобто на вечері», — цитує «Комерсант» Юрія Ушакова.

Зустріч Путіна з Лі Сянь Луном все ж відбулася — на наступний день, 14 листопада.

Схожі новини