Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна та США відновлюють роботу Комісії Стратегічного партнерства двох країн

  • 12.11.2018, 08:33
  • 528

Президент України Петро Порошенко повідомив, що в рамках «Паризького форуму заради миру» відбулося близько 40 зустрічей з лідерами країн світу.

Під час спілкування з представниками ЗМІ Глава держави розповів про свою зустріч з Президентом США Дональдом Трампом, повідомляє прес-служба глави держави.

«Відбулася зустріч вчора і обговорення на полях Форуму, в тому числі і з Президентом Сполучених Штатів Америки. За підсумками цього обговорення сьогодні відбулася зустріч Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та його американського колеги — Державного секретаря США Майка Помпео», — сказав Петро Порошенко.

Президент повідомив, що результатом цих зустрічей стала домовленість про проведення у Вашингтоні 16 листопада цього року Комісії Стратегічного партнерства Україна-США на рівні Міністрів закордонних справ двох країн. Глава держави нагадав, що Комісія була започаткована майже десять років тому.

«Сьогодні ми домовилися відновити її роботу як символ того, що партнерство між Україною та Сполученими Штатами Америки носить стратегічний характер», — сказав Президент України.

Глава держави також повідомив, що в Парижі також відбулася зустріч дипломатичного Радника Президента України Костянтина Єлісєєва з Радником Президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном.

Президент зазначив, що зустрічі в Парижі з Главами держав та урядів країн світу підтвердили чітку та тверду підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України.

«Активна підтримка суверенітету та територіальної цілісності України, підтримка нас в процесі реформ є потужною і відчутною з боку світового співтовариства. І це надзвичайно важливо», — зазначив Президент України.

Схожі новини