У Мостиськах спекли пиріг-рекордсмен — довжиною 25 метрів 80 сантиметрів!
Смачний витвір ТМ «Галицька здоба» внесли до Національного реєстру рекордів України
Смачний рекорд професіонали ТМ «Галицька здоба» приурочили до 100-річчя Західно-Української Народної Республіки. Як «полігон» для встановлення рекорду обрали афілійоване підприємство «Галицької здоби» — Мостиський хлібокомбінат.
/wz.lviv.ua/images/news/2018/11/2(2).jpg)
/wz.lviv.ua/images/news/2018/11/6.jpg)
/wz.lviv.ua/images/news/2018/11/4(1).jpg)
/wz.lviv.ua/images/news/2018/11/1(1).jpg)
«Цю визначну дату ми вирішили відзначити нашим професійним досягненням, не по-політичному, а по-пекарськи — спекли традиційний галицький пиріг із гречано-картопляною начинкою, — розповів „ВЗ“ керівник хлібопекарської компанії „Галицька здоба“ Назар Палідович. — У Галичині більше поширена назва „Яворівський пиріг“, але оскільки ми проводили акцію у Мостиськах, то презентуємо цей рецепт як „Мостищинський пиріг“. Цей виріб офіційно занесли у Національний реєстр рекордів України у категорії „Найдовший пиріг — понад 25 метрів“. Представники реєстру рекордів заміряли його довжину — 25 метрів 80 сантиметрів! Основне застереження представників Національного реєстру рекордів було таке, щоб пиріг був суцільний, одним шматком. Цього нам вдалося досягти за допомогою кондитерських ручних пальників. Бо в наших печах можна спекти виріб довжиною не більше 2 метрів. Тому ми пекли такі шматки окремо, а потім додатково стикували їх цими пальниками».