Передплата 2024 «Добрий господар»

«Це як державна нагорода»: Порошенко прокоментував антиукраїнські санкції Росії

  • 01.11.2018, 17:12
  • 888

Російські санкції проти України сприймаються як державна нагорода.

Про це на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель повідомив президент України Петро Порошенко, повідомляє «112 Україна».

«Я хочу підкреслити, що російське рішення про санкції не було несподіваним. За невеликим винятком, це список дуже гідних людей, включаючи мого сина, включаючи половину моєї Адміністрації, з великою кількістю народних депутатів, більшістю членів коаліції, членів українського уряду. Хочу сказати, що в Україні перебування в цьому списку — це як якась державна нагорода, принаймні це так сприймається», — зазначив Порошенко.

Він додав, що «замість того, щоб брязкати зброєю, Росії треба зробити дуже просту річ — піти з України, відвести свої війська, зброю, відновити територіальну цілісність України. Тоді буде і мир, і не треба буде запроваджувати якісь санкції».

Як повідомляв «ВЗ», глава уряду Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, яка вводить санкції проти 322 громадян і 68 компаній з України. Санкції запровадили проти українських суддів, депутатів, бізнесменів, керівників відомств, зокрема, проти глави МВС України Арсена Авакова. У санкційний список також увійшли колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і колишній лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош. Як зазначається, рахунки, цінні папери та майно учасників санкційного списку, що знаходяться в Росії, підлягають блокуванню.

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко прокоментувала санкційний список Росії, назвавши його «не цікавими для неї».

У Національному банку України висловили припущення, що санкції не матимуть впливу на макроекономічну стабільність країни.

Схожі новини