Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нацбанк прокоментував, як санкції Росії відобразяться на економіці України

  • 01.11.2018, 14:41
  • 571

У Національному банку сподіваються, що ведення санкцій з боку Росії проти 322 громадян та 68 компаній з України не матимуть впливу на макроекономічну стабільність країни.

Про це сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє «Укрінформ».

«Дати глибоку оцінку ми поки не можемо. Стосовно контрсанкцій, то Україна ввела санкції набагато раніше, тому певні контрзаходи ми вже застосували. Що стосується того, як саме це вплине на макрофінансову стабільність, то слід сказати наступне: більшість санкцій застосовано проти фізичних осіб, тобто санкції стосуються блокування безготівкових коштів, активів, цінних паперів, всього, що знаходиться на рахунках російських банків в Росії. Мені хочеться вірити, що, враховуючи те, що список складається з депутатів, держчиновників, вони в Росії свої гроші не зберігають. В будь-якому випадку це їхні власні заощадження, і яким чином це вплине на макрофінансову стабільність, хочеться вірити, що ніяк», — сказала Рожкова.

За її словами, якщо говорити про юридичних осіб, то серед банків там є тільки один Кредит Дніпро. «І я хочу вірити, що він не має ніяких операцій з Росією», — зазначила перший заступник голови НБУ.

Як повідомляв «ВЗ», глава уряду Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, яка вводить санкції проти 322 громадян і 68 компаній з України. Санкції запровадили проти українських суддів, депутатів, бізнесменів, керівників відомств, зокрема, проти глави МВС України Арсена Авакова. У санкційний список також увійшли колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і колишній лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош. Як зазначається, рахунки, цінні папери та майно учасників санкційного списку, що знаходяться в Росії, підлягають блокуванню.

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко прокоментувала санкційний список Росії, назвавши його «не цікавими для неї».

Схожі новини