Передплата 2024 ВЗ

Рейтинг партії Меркель встановив антирекорд

  • 14.10.2018, 17:51
  • 438

Рейтинг правлячого в Німеччині блоку християнських партій впав до найнижчого показника в його історії.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Sonntagstrend, підготовленого інститутом Emnid для газети Bild am Sonntag, передає DW.

Якби вибори в бундестаг відбулися зараз, то за партію канцлера ФРН Ангели Меркель (Angela Merkel) Християнсько-демократичний союз (ХДС) і її партнера — баварський Християнсько-соціальний союз (ХСС) — проголосували б 26 відсотків опитаних виборців. Це на один процентний пункт менше у порівнянні з показником попереднього тижня.

Друге місце рейтингу тепер ділять Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), яка перебуває у «великій коаліції» з блоком ХДС/ХСС, і «Союз-90"/"Зелені». Обидві партії підтримують по 17 відсотків виборців. При цьому показник соціал-демократів у порівнянні з минулим тижнем залишився незмінним, а рейтинг «зелених» виріс на один процентний пункт, що стало їх кращим показником за минулі сім років.

Правопопулістська «Альтернатива для Німеччини» (АДГ) втратила один процентний пункт, її підтримують 15 відсотків виборців. Рейтинг Лівої партії виріс на один процентний пункт до 11 відсотків. Показник Вільної демократичної партії (ВДП) залишився незмінним — 9 відсотків. Решта партій набрали в сумі близько п'яти відсотків голосів респондентів.

Репрезентативне опитування проводилося 4−10 жовтня, в ньому брали участь 1899 чоловік.

Схожі новини