Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Минулий рік Кредобанк завершив з прибутком у розмірі 1,2 млрд грн

  • 27.03.2024, 10:30
  • 397

Кредобанк посів першу позицію в підсумковому рейтингу надійності депозитів українських банків за 2023 рік, який проводить рейтингове агентство «Стандарт-рейтинг»

Агентство також визнало ощадний рахунок Кредобанку «Кишеня» найкращим депозитом серед банків з капіталом іноземних банківських груп.

При розрахунку рейтингу аналітики агентства взяли до уваги насамперед рівень ліквідності за умови збереження прибутковості. За підсумками 2023 року Кредобанк зберіг великий запас достатності капіталу і ліквідності. На початок 2024 року норматив адекватності регулятивного капіталу Кредобанку (Н2) склав 32,14%, норматив покриття ліквідністю у всіх валютах (LCRвв) дорівнював 257,38%, в іноземній валюті (LCRів) — 374,55%, а норматив довгострокової ліквідності (NFSR) — 249,54%.

«Провідні позиції у рейтингу надійності депозитів підтверджують стабільну роботу та прибутковість Кредобанку, незважаючи на постійні виклики роботи в умовах невизначеності. Банку продовжують довіряти клієнти — банк має та очікує в майбутньому подальший приріст вкладів. Для наших клієнтів залишаються важливими аспекти, пов’язані зі стабільним веденням рахунків, здійсненням локальних переказів, купівлею валюти в межах, встановлених законодавством, формами вкладення коштів і депозитами, і ми відповідаємо їхнім очікуванням»,— говорить голова правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

Експерти агентства «Стандарт-Рейтинг» визначали рейтинг надійності депозитів на підставі оцінювання за моделлю CAMEL, у якому враховували капітал банків, якість їхнього кредитного портфелю, ліквідність, дохідність та масштаб діяльності. До підсумкового рейтингу за 2023 рік увійшло 18 банків України.

У лютому 2024 року за результатами щорічного конкурсу «Найкращі банки України-2024» за версією онлайн-видання Delo.ua Кредобанк увійшов у ТОП-5 банків з найкращими умовами для депозитів та ТОП-5 банків з найкращими умовами для обслуговування ІТ-сфери, отримавши звання «Лідер банківського ринку», а також увійшов до першої п’ятірки у рейтингу найстійкіших банків від інвесткомпанії Dragon Capital та видання New Voice і піднявся на три позиції у рейтингу стійкості банків України FinScore від системи моніторингу контрагентів YouControl. На початку січня 2024 року Кредобанк посів друге місце серед банків України за рівнем достатності капіталу в результаті оцінки стійкості українських банків, проведеної Національним банком України у грудні 2023 року.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує малий, середній та великий бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм та грантів у межах співпраці з ЄБРР та Європейською комісією, а також бере активну участь в державних програмах підтримки українського бізнесу. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини