Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

18-річна теністка Даяна Ястремська стала наймолодшою ​​українкою, яка перемогла на турнірі ВТА

  • 14.10.2018, 14:31
  • 1 219

18-річна українська тенісистка Даяна Ястремська стала переможницею турніру WTA International з призовим фондом 750 тисяч доларів в Гонконзі. У фіналі юна спортсменка обіграла 26-річну китайську тенісистку Ван Цян — 6: 2, 6: 1.

Ястремська домінувала на корті протягом усієї зустрічі. Певні труднощі у неї виникли тільки в останньому геймі, в ході якого українка відіграла чотири брейк-поінт і з п'ятого матчбола таки виграла зустріч. Перемогти Даян вдалося за рахунок власних активних дій: за матч вона зробила 33 «Віннер» проти 7 у суперниці, повідомляє «Сегодня».

Вирішальний матч тривав 1 годину і 6 хвилин. За цей час Ястремська виконала чотири подачі навиліт, п'ять разів помилилася при введенні м'яча в гру і виграла п'ять геймів на прийомі. Її суперниця зробила три ейси, допустила одну подвійну помилку і реалізувала один брейк-поінт.

Цей титул став першим для Ястремський в WTA-турі. За перемогу в Гонконзі вона отримає 280 рейтингових очок, що дозволить їй піднятися відразу на 36 позицій в одиночному рейтингу. З нового тижня українка буде займати 66 позицію — це її найкращий результат в кар'єрі.

Раніше в цьому році Ястремська стала першою тенісисткою, яка народилася в 2000-х, яка пробилася в топ-100 рейтингу, а тепер четвертою представницею цього покоління, яка зіграла у фіналах 2018 року.

Ястремська стала шостою українською тенісисткою, якій підкорився одиночний титул WTA (після Наталії Медведєвої — 4, Олени Бондаренко — 2, Катерини Бондаренко — 2, Еліни Світоліної — 12 і Лесі Цуренко — 4). Цікаво, що перший титул Ястремській підкорився у віці 18 років і 5 місяців, в той час, як Світоліна виграла свій перший титул в Баку, коли їй було було 18 років і 10 місяців.

Цікаво, що по ходу турніру Ван Цян вибила Еліну Світоліну. Таким чином, перемогою в фіналі Ястремська «помстилася» китаянці за свою співвітчизницю.

Схожі новини