Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Водійські посвідчення у Данії замінить мобільний додаток

  • 26.09.2018, 13:49
  • 542

Через два роки у Данії збираються запровадити цифрову версію водійських посвідчень, які можна буде користуватися нарівні з пластиковими водійськими посвідченнями.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на The Local.

Міністерство фінансів Данії заявило, що водійські права стануть першим офіційним документом, який переведуть у цифрову версію.

Водійські права будуть доступні через додаток. Таким чином, водієві необхідний буде тільки смартфон, щоб довести наявність дійсних водійських прав.

Цифрове посвідчення водія буде доповнювати, а не замінювати фізичне посвідчення, і буде доступне через додаток, що відкривається за допомогою технології відбитків пальців або безпечного входу в систему.

Очікується, що додаток буде доступний до кінця 2020 року.

У Данії більшість жителів вже використовують мобільні телефони для таких речей, як онлайн-банкінг і офіційна документація через безпечну поштову систему E-boks.

«У більшості людей сьогодні є смартфон, і він став невід'ємною частиною повсякденного життя. Мобільні телефони майже замінили гаманці, тому має сенс вводити водійські права в телефоні, щоб вони завжди були під рукою», — сказала данський міністр інновацій в державному секторі Софі Льонде.

Схожі новини