Передплата 2024 «Добра кухня»

Священик зупиняв розбій на дорозі — за це отримав удар кулаком в обличчя…

Нападниками виявилися нетверезі парафіяни місцевої церкви

Надзвичайна подія сталася у селі Стрілкові — тут побили пароха місцевої греко-католицької церкви, 35-річного отця Зоряна (Березу), який служить на парафії лише місяць. Після прямого удару в обличчя священик з переломом виличної кістки, струсом мозку, гематомами на обличчі та іншими ушкодженнями опинився у лікарні. У районі шоковані таким розбоєм!

У Стрілкові, готуючись до храмово­го празника Успіння Пресвятої Богородиці, причепурювали село. Зо­крема працівники однієї зі стрийських комунальних фірм ремонтували тут доро­гу. Хоча у сільраді не мали жодних заува­жень до якості, робота шляховиків (серед них було кілька місцевих жителів старшо­го віку) чимось не сподобалася компанії з трьох осіб. Вони почали чі­плятися до шляховиків, всіляко обража­ли їх. А потім повалили на землю і поча­ли бити. Присутні мовчки спостерігали за цим жахливим дійством…

У той момент неподалік проїжджав отець Зорян — квапився на вечірню. Побачив знущання над людьми і кинув­ся туди. Вибіг з машини, відтягував на­падників від їхніх жертв, спам’ятовував розбійників, благав припинити наругу. Хтось зупинив одного з кремезних на­падників, а той вирвався і своїм кулачи­щем ударив душпастиря.

Через напад неадекватних парафіян найближчі богослужіння отець Зорян пропустить...
Через напад неадекватних парафіян найближчі богослужіння отець Зорян пропустить...

Дізнавшись про «НП» у Стрілкові, Єпарх Стрийський, преосвященний владика Та­рас (Сеньків) через Facebook звернувся до свідків побоїща у Стрілкові надати всю інформацію у поліцію. І закликав молити­ся за здоров’я отця Зоряна.

Нападників (до речі, всі вони ходять до тієї церкви, настоятелем якої є о. Зорян) затримали. Але у середу їх бачили у тій же… лікарні, де лежить побитий ними священик. Розповідають усім, що «ліку­ються після побоїв у поліції». Разом зі своїми батьками приходили у палату до отця Зоряна просити пробачення. Коли кореспондент «ВЗ» запитав у священи­ка, чи вимагатиме покарання нападни­ків, той відповів:

— Для мене важливо, щоб людина усвідомила свій вчинок і поправила своє життя. Бог дав нам голову, руки-ноги для добрих речей…

Не приховує свого обурення голова Стрілківської сільради Петро Столярський:

— Наробили ганьби нашому селу на всю Україну. Наша громада є зовсім не такою, як показали себе ці три (не можу назвати їх шановними) особи.

Коментар для «ВЗ»
Ольга Марцинюк, старший інспектор сектору моні­торингу Стрийського відділу полі­ції, майор поліції

За фактом події, що трапилася 27 серпня в одному із сіл на Стрийщині, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК Укра­їни. Поліцейські встановили осо­би зловмисників, причетних до цьо­го кримінального правопорушення. Ними виявилися місцеві мешканці віком 22, 25 та 31 рік. Триває досу­дове розслідування, правоохорон­ці встановлюють усі обставини події. Просимо свідків та очевидців зголо­ситися у Стрийський відділ поліції та повідомити інформацію, яка допо­може у розслідуванні.

Стрийський р-н, Львівська обл.

Схожі новини