Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україну їде місія МВФ

  • 14.08.2018, 08:32
  • 611

Місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ у період з 6 по 19 вересня.

У Міністерстві фінансів України та Національному банку назвали позитивним для економіки той факт, що у вересні до України приїде місія Міжнародного валютного фонду, повідомляє Громадське.

Виконувачка обов’язків міністра фінансів Оксана Маркарова заявила, що в «дуже позитивному настрої» очікує на приїзд місії МВФ.

Також вона наголосила, що важливим є той факт, що до України приїде повноцінна місія МВФ.

«Ми також зацікавлені обговорити з місією не тільки поточні питання, а й питання подальшої співпраці, які дозволять нам забезпечити стабільність не тільки в 2018 році, а і в 19-му і надалі», — сказала Маркарова.

У Нацбанку заявили, що приїзд місії МВФ є свідченням «незмінності курсу України на проведення реформ».

Також в НБУ вважають, що рішення Фонду поліпшує перспективи України на отримання фінансової допомоги для підтримки макроекономічної стабільності.

«Приїзд місії МВФ в Київ — крок до зниження невизначеності щодо подальшого розвитку ситуації в українській економіці та поліпшення очікувань учасників ринку» — заявив голова Нацбанку Яків Смолій.

Крім того, в НБУ зазначили, що перспектива отримання траншу МВФ матиме позитивний вплив на стан валютного ринку України, а також покращить можливості уряду залучити на міжнародних ринках капіталу боргові ресурси.

Як йдеться в прес-релізі постійного представника МВФ в Україні Йоста Люнгмана, серед питань, що підлягають обговоренню, буде також фінансова допомога від МВФ на підтримку політики, спрямованої на забезпечення макроекономічної стабільності в Україні та подальшого руху економіки країни в напрямку сталого та інклюзивного зростання.

Чотирирічна програма МВФ для України загальним обсягом приблизно 17,4 мільярда доларів була відкрита у березні 2015 року. З липня 2017 року Україна перебуває у складному переговорному процесі з Фондом через так зване «газове питання». МВФ наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яка, за різними оцінками, може становити від 30% до 60%. В українському уряді таке різке підвищення вважають невиправданим.

Схожі новини