Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко і Столтенберг обговорили участь України у саміті НАТО у липні

  • 26.06.2018, 16:40
  • 679

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент висловив вдячність НАТО за послідовну та незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та солідарність у протидії російській агресії.

Петро Порошенко поінформував Генерального секретаря про розвиток подій на Донбасі та наголосив на важливості розміщення на окупованій частині Донбасу багатонаціональних миротворчих сил під мандатом ООН.

Глава держави підкреслив, що Україна продовжує реалізацію курсу євроатлантичної інтеграції та реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО та із залученням практичної допомоги Альянсу.

У цьому зв'язку Генеральний секретар Альянсу привітав нещодавнє ухвалення Закону України про національну безпеку.

Сторони обговорили питання підготовки до участі України в заходах у рамках Саміту НАТО у Брюсселі у липні 2018 року.

Єнс Столтенберг запросив Президента України взяти участь у засіданні Північноатлантичної Ради НАТО на рівні глав держав та урядів, а також зустрічі високого рівня держав-учасниць та країн-партнерів миротворчої місії «Рішуча підтримка» в Афганістані.

Петро Порошенко та Єнс Столтенберг закликали якомога швидше звільнити всіх українських заручників, які утримуються у в’язницях як на території Росії, так і на окупованих територіях.

Схожі новини