Передплата 2024 «Добрий господар»

«Не біжіть до лікаря! Біжіть разом з лікарем!»

До Дня медичного працівника відбувся відкритий забіг ескулапів.

На вихідних у Стрийському парку відбувся відкритий забіг до Дня медичного працівника «Здоровий лікар-здорова нація». Спортивне свято під гаслом «Не біжіть до лікаря! Біжіть разом з лікарем!» відбувається уже п’ятий рік поспіль. Лікарське товариство у Львові за підтримки департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА організувало пробіг не лише для медичних працівників, а й для усіх охочих.

Журналіст «ВЗ» долучився до цієї спортивно-медичної акції: пробіг дистанцію 2 кілометри та ще й зайняв друге місце! Були проведені забіги на 100 метрів — для діток віком до 7 років, 500 метрів — для учасників віком від 8 до 14 років, а також 5 кілометрів і 2 кілометри — для всіх охочих. На стартову лінію загалом вийшло більше ста бігунів. Усі, хто перетнув фінішну пряму, отримували медалі, а переможці окремих забігів були нагороджені цінними подарунками.

«Наш забіг — це пропагування здорового способу життя в родинній лікарській спільноті, а також серед наших пацієнтів. Знаючи усі переваги бігу, хочемо долучити до нього якнайбільшу кількість учасників», — розповів журналісту «ВЗ» голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда.

«На жаль, медики хворіють чи не найбільше, але про це мало хто знає, — наголосила директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак. — Хотілося б, аби завдяки таким акціям ми були відкритими для людей, були здоровими, щоб ми гордо і впевнено почувалися. Прагнемо, щоб ця традиція була сигналом для всіх: потрібно докласти зусиль, аби покращити своє здоров’я».

Схожі новини