Передплата 2024 «Добра кухня»

Справа Бабченка: СБУ відкрила кримінальне провадження через публікацію «розстрільного списку 47»

  • 06.06.2018, 11:11
  • 702

Служба безпеки відкрила провадження через «розголошення відомостей досудового розслідування», маючи на увазі поширений у ЗМІ список українських журналістів, блогерів та письменників, яким нібито загрожує смерть від рук кілерів.

Про це повідомляє прес-центр С Б України.

У СБУ також зазначили, що людей, чиї імена згадані у цьому списку, «планувалось фізично знищити в результаті терористичних актів на території нашої країни».

«При цьому, відповідні дані та дозвіл будь-кому, у тому числі автору публікації вищезгаданого інтернет-ресурсу, на розголошення зазначених відомостей органом досудового розслідування та процесуальним керівником не надавалися», — йдеться у повідомленні.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 387 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Вперше про існування списку повідомили 30 червня на прес-конференції за участі керівників силових структур і Аркадія Бабченка. Однак тоді ішлося про 30 фігурантів.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що там — 47 людей.

Нагадаємо, як писав ВЗ, проросійське видання strana.ua оприлюднило у вівторок список із 47 осіб — журналістів, письменників, блоґерів — котрі нібито були позначені як потенційні жертви замовниками замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

До цього списку, зокрема, потрапили Юрій Андрухович та Юрій Винничук.

Видання strana.ua стверджує, що дістало цей список від своїх джерел у Службі безпеки України

Схожі новини