Передплата 2024 «Добра кухня»

«Справа Бабченка»: у «розстрільному списку» — Андрухович і Винничук

  • 05.06.2018, 20:55
  • 810

Проросійське видання strana.ua оприлюднило у вівторок список із 47 осіб — журналістів, письменників, блоґерів — котрі нібито були позначені як потенційні жертви замовниками замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

До цього списку, зокрема, потрапили Юрій Андрухович та Юрій Винничук.

Видання strana.ua стверджує, що дістало цей список від своїх джерел у Службі безпеки України, повідомляє zbruc.eu.

Минулого тижня в будівлі СБУ збирали осіб, внесених до цього списку, для того, аби поінформувати їх про перебіг справи і можливі заходи безпеки. Сама ж спецслужба офіційно не розголошувала фіґурантів цього переліку.

У списку, зокрема, позначені теперішні чи колишні російські опозиційні журналісти Матвій Ганапольський, Євген Кисельов, Катерина Сергацкова, Іван Яковина, Айдер Муждабаєв.

Замовників убивства Бабченка нібито також «цікавили» Віталій Портников, Данило Яневський, Роман Скрипін, Юрій Макаров, Роман Чайка, Юлія Мостова, Сергій Рахманін, Соня Кошкіна, Олена Притула, інші.

У списку також є колишня журналістка «Поступу» Мар'яна П'єцух, викладач Українського католицького університету Отар Довженко.

Юрій Винничук підтвердив, що його прізвище фіґурує у списку. «Ну все, нас викрили. Правда, чомусь весь час мова про журналістів, хоча є там три письменники (крім Винничука та Андруховича, ще є Василь Шкляр, — ред). Карочє, бачите мене в місті — не підходьте, бо охорона може зіпсувати вам настрій. Крім того, я озброєний і дуже небезпечний», — кепкує Винничук.

«Список сорока семи таки виліз. Але я сама не зрозуміла, що я там забула в цьому списку, і мала після дзвінка з СБУ майже істеричний регіт. Та і після візиту з СБУ мало що для мене прояснилося», — прокоментувала Мар'яна П'єцух.

Схожі новини