Передплатити Підтримати

«Щоб зварити органічну кашу, збирали продукти по всій Україні»

У Львівській області встановили новий рекорд України.


У гастрономічну моду повертається здорова їжа. У Сокільниках, поблизу Львова, у рамках «Агропорт Захід Львів 2018», був встановлений рекорд України з приготування найбільшого об'єму каші з органічних продуктів. Рекорд внесений у Національний реєстр рекордів України в категорії «Кулінарне мистецтво».

«Якість цієї рекордної каші з органічних продуктів вагою 3200 кг була підтверджена 11 сертифікатами якості! Усе більше українців своїми гаманцями підтримують виробників продукції, яка вирощена без отрутохімікатів, синтетичних добрив, ГМО та інших шкідливих речовин», — зазначає керівник представництва Книги рекордів Гіннеса в Україні — Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. Автори гастрономічного шедевру — Асоціація кулінарів ГО «ЗАХІДНА ШЕФ ГРУПА», Agroportex. bio за підтримки Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Для приготування органічної страви продукти збирали по всій України — транспорт проїхав 1 500 км. Щоб встановити рекорд, зварили 1200 кг гречки, додавши 800 кг м'яса, 250 кг цибулі, 10 кг грибів, 100 л олії, 50 кг масла, 10 кг часнику і майже 35 кг спецій та зелені.