Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Меркель прокоментувала удари по Сирії

  • 14.04.2018, 13:38
  • 890

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що німецький уряд підтримує ракетні удари США, Великої Британії та Франції по території Сирії.

Меркель також висловила переконання, що після цього режим сирійського президента Башара Асада утримається від застосування хімічної зброї, повідомляє DW.

«Військова операція була вимушеною та співмірною задля дотримання міжнародної заборони застосування хімічної зброї та щоб утримати сирійський режим від подальших порушень (цієї заборони — ред.)», — наголосила вона.

За словами німецького канцлера, таким чином, США, Велика Британія і Франція як постійні члени Ради Безпеки ООН взяли на себе відповідальність.

Вона також додала, що наявні дані свідчать про те, що саме режим Асада відповідальний за застосування хімічної зброї проти власного народу.

Президент США Дональд Трамп віддав наказ Збройним силам завдати точних ударів по об'єктах, які виробляють хімічну зброю в Сирії. До операції також приєдналися Франція і Велика Британія. Однією з цілей США під час операції став науково-дослідний центр в Дамаску.

У той же час сирійське телебачення повідомило, що країна відреагувала на атаку і розгорнула ППО.

Схожі новини