Передплата 2024 ВЗ

В Україні вимагають закрити одразу 16 торгово-розважальних центрів

  • 11.04.2018, 14:31
  • 688

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) за результатами проведених перевірок частини об’єктів по всій Україні на предмет дотримання вимог пожежної безпеки вже подала в суд позови на закриття 37 об’єктів, з яких 16 торгово-розважальних центрів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

На засіданні Кабінету Міністрів України у вівторок глава служби Микола Чечоткін повідомив, що перевірки були розпочаті з 30 березня за дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Загалом підлягають перевірці понад 30 тис. об'єктів з масовим перебуванням людей, з яких понад 4 тис. — це ТРЦ, майже 2 тис. лікарень і понад 25 тис. шкіл і дитячих садів.

Вже перевірено 1319 об'єктів, з яких 937 дошкільних та шкільних навчальних закладів, 56 лікарень, 326 ТРЦ і об'єктів дозвілля. Під час перевірок виявлено понад 15 тис. порушень, з яких понад 5 тис. не усувалося протягом тривалого часу.

Найгірша ситуація з виконанням приписів склалася в Донецькій, Сумській і Тернопільській областях, де не виконується понад 60% раніше запропонованих заходів.

«Загалом до керівників об'єктів застосовано 1200 адміністративних стягнень, за порушення вимог пожежної безпеки в суд подано позови на закриття 37 об'єктів, з них — 16 ТРЦ, 18 дошкільних та шкільних навчальних закладів, 3 лікарень», — повідомив Микола Чечоткін.

Так, за його словами, практично не приділяється увага питанням пожежної безпеки в торговому центрі «Альтаїрівський» в Одесі, в торговому центрі «Рікос» і супермаркеті «Колібріс» у Рівненській області, де шляхи евакуації не відповідають вимогам норм, а системи протипожежного оповіщення та захисту роками залишаються в неробочому стані.

У Києві з 357 торгово-розважальних центрів зараз перевіряють 9. «З них сьогодні можна говорити, що в „Магеллані“ і „Дрім Тауні“ вже виявлено порушення, які створюють небезпеку для людей», — зазначив глава ДСНС.

Він вказав, що власники не створюють перешкод перевіряючим і грубих фактів недопущення співробітників ДСНС на об'єкти не зафіксовано.

При цьому Микола Чечоткін повідомив, що доходить інформація про надходження телефонних дзвінків з пропозиціями за певну нагороду «вирішити» питання про лояльне ставлення під час проведення перевірок. «Я хочу запевнити, що це або діють групи шахраїв, або люди, які хочуть скомпрометувати службу. Тому я прошу звертатися або на телефон довіри, або безпосередньо в правоохоронні органи», — підкреслив він.

Схожі новини