Передплата 2024 «Добрий господар»

Отруєння Скрипаля: Росія виступила з погрозами і звинуваченнями проти Британії

  • 06.04.2018, 09:11
  • 746

Росія звинуватила Велику Британію у вигадуванні «фейкової історії» та у веденні «гри з вогнем» у справі щодо отруєння екс-шпигуна в Солсбері.

На засіданні Ради Безпеки ООН посол від Росії Василій Небензя заявив, що головна мета Великої Британії полягає в тому, щоб «дискредитувати та навіть делегітимізувати» Росію необґрунтованими звинуваченнями", передає ТСН з посиланням на BBC.

Представник ООН від Британії Карен Пірс наголосила, що дії Лондона «піддаються будь-якій перевірці». Вона порівняла московські прохання взяти участь у розслідуванні із ситуацією, коли підпалювач розслідує пожежу, яку він сам і влаштував.

Небензя заявив, що звинувачення були «жахливими та необґрунтованими», і стверджував, що Британія проводить «пропагандистську війну» проти Росії.

Карен Пірс, своєю чергою, звинуватила Росію в тому, що вона намагається підірвати міжнародні інституції, які зберегли світ в безпеці після Другої світової війни.

Тим часом представник США Келлі Каррі заявила, що Росія намагається використати Раду Безпеки «для політичних цілей», додавши: «Це не така тактика, яка підходить для цього органу».

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова до країни через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів.

Схожі новини