Передплата 2024 ВЗ

Справа про вбивство беркутівців на Майдані: обвинувачення відкликало підозру активісту Бубенчику

  • 05.04.2018, 13:28
  • 609

Група прокурорів дійшла висновків щодо зміни підозри, яка була оголошена Івану Бубенчику, якого підозрюють у вбивстві співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут» під час Євромайдану.

Про це заявила заступниця генпрокурора Анжела Стрижевська, передає ТСН.

«Наразі виникли обставини, які зумовлені у необхідності заміни раніше повідомленої підозри, у звязку із чим відповідно до ч.1 ст 185 КПК відкликаю подане раніше клопотання про обрання запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою для виконання відповідних процесуальних дій, передбачених ст 278 і 279 КПК України», — наголосила вона.

Зазначимо, Бубенчика і його захист запросили на сьогодні на 17:00 до ГПУ для вручення нової підозри і виконання всіх процесуальних дій.

Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, раніше львів'янин Іван Бубенчик розповів в інтерв'ю про те, що стріляв у правоохоронців на Майдані з автомата Калашникова, вбивши двох командирів «Беркуту» та поранивши ще кількох бійців.

Після цього на журналіста, який записав інтерв'ю, зібралися подавати до суду. «Запис розмови був зроблений без відома співрозмовника. Інтерв'ю вийшло у той же день без попередження і узгодження. Текст побудований на вирваних з контексту фраз. Сенсаційний заголовок добив джентльменський набір: людину, яка зробила складний особистий вибір і готова взяти за нього відповідальність, назавжди перетворено в головоріза», — наголошують позивачі.

3 квітня Бубенчика затримали і вручили підозру, доправивши чоловіка до Києва для обрання запобіжного заходу. Народні депутати Володимир Парасюк і Семен Семенченко заявили, що готові взяти Бубенчика на поруки.

Згодом суддя Печерського райсуду ухвалив рішення перенести засідання на ранок 4 квітня.

Своєю чергою генпрокурор Юрій Луценко вирішив замінити прокурорів у справі Бубенчика.

«Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції Гідності Івана Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту спецрозслідувань Сергія Горбатюка», — сказав він і призначив свою заступницю Анжелу Стрижевську очільником нової групи прокурорів.

Схожі новини