Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Великодні свята у Львові очікують лише 20 тисяч гостей

Гості, як правило, поєднують вікенд з нагоди Великодніх свят зі святкуванням Дня Львова

Цього року на Великодні свята (з 6 по 9 квітня) у Львові очікують лише 20 тисяч туристів з України та з-за кордону. Це рекордно мала цифра, оскільки минулих років було у рази більше: торік — понад 50 тисяч, позаторік — 200 тисяч.

Як пояснила «ВЗ» начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Малець, туристів буде мало, оскільки вони, як правило, поєднують вікенд з нагоди Великодніх свят зі святкуванням Дня Львова. Цього року Пасху відзначають 8 квітня, а до дня народження Львова — місяць. Друга причина — нельотна погода. «Туристи активніші у теплу погоду, — наголосила Галина Малець. — Чим тепліше — тим більше гостей їде на святкові вихідні».

Варто зауважити, що програма святкування Великодня оприлюднена лише 4 квітня… Це теж можна вважати однією з причин, чому до Львова на свято не поспішають їхати мандрівники. Адже справжній турист планує програму візиту заздалегідь і має знати, які культурні заходи будуть у тому чи іншому місці. 8−9 квітня у «Шевченківському гаю» відбудеться фестиваль «Великдень у гаю». У програмі — політ на повітряній кулі, гаївки, флешмоб

«Алеєю благословення»…

Схожі новини