Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін вперше прокоментував отруєння російського шпигуна Скріпаля

  • 12.03.2018, 18:57
  • 1 090

Президент РФ Володимир Путін вперше прокоментував отруєння у Великій Британії екс-полковника ГРУ Сєрґєя Скріпаля.

За словами Путіна, британці повинні "самі розібратися" з цим інцидентом, перш ніж обговорювати це питання з Росією, повідомляє nv.ua.

"Ви там розберіться у себе, а потім ми з вами будемо це обговорювати", - заявив Путін.

4 березня російський подвійний агент Сєрґєй Скріпаль і його дочка були виявлені без свідомості на лавці у торговому центрі The Maltings у Солсбері.

Скріпаль з донькою досі в реанімації в критичному стані. За попередніми даними, вони зазнали вливу отруйної речовини нервово-паралітичної дії.

Влада Великої Британії підозрює, що до отруєння причетний Кремль і вже пригрозила РФ частковим бойкотом ЧС-2018 з футболу. ЗМІ ж заговорили про плани Лондону запровадити нові антиросійські санкції.

Сєрґєй Скріпаль - колишній полковник Головного розвідувального управління РФ. У 2006 році був засуджений на 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Великої Британії. Він зізнався, що був завербований британськими спецслужбами в 1995 році. За інформацією російського слідства, Скріпалю заплатили понад 100 тис. доларів за інформацію про працівників і агентів ГРУ, які діяли в країнах Європи.

Схожі новини