Передплата 2024 «Добра кухня»

Хакери атакували сервери МЗС Німеччини, викравши документи про Україну та Brexit

  • 10.03.2018, 18:28
  • 851

Хакери, які раніше атакували сервери МЗС Німеччини, викрали протокол щодо Brexit та документи щодо переговорів ЄС з Україною та Білоруссю.

Про це повідомляє DW з посиланням на Spiegel Online.

Хакери, які здійснили атаку на сервери міністерства закордонних справ Німеччини, викрали протокол консультацій Євросоюзу та Великобританії щодо Brexit, а також документи щодо переговорів ЄС з Україною та Білоруссю. Загалом було викрадено щонайменше шість документів.

Зазначається, що спершу викрали протокол щодо Brexit, а викрадення матеріалів, що стосувалися України та Білорусі, відбувалося вже тоді, коли атаку було викрито. Німецькі фахівці підозрюють у скоєнні атаки хакерську групу Turla та її кампанію Snake. Правоохоронці також вбачають чіткий зв'язок групи з російськими спецсужбами. Як зазначається, виявити проблему Німеччині допомогла спецслужба партнерської держави у грудні минулого року.

Видання також повідомляє про нову хакерську атаку в Німеччині, яка цього разу зачепила Федеральне адміністративне відомство, яке перебуває у підпорядкуванні міністерства внутрішніх справ ФРН. У результаті там 8 березня були змушені відключити деталізовану систему обліку особистих даних авіапасажирів Passenger Name Record System, яка перебуває на стадії апробації. Її мали запровадити відповідно до директив ЄС щодо боротьби з тероризмом.

Схожі новини