Передплата 2024 ВЗ

Порошенко прокоментував статус “країни-аспіранта” та озвучив наступні амбіції щодо НАТО

  • 10.03.2018, 14:33
  • 899

Наступна амбіція України на шляху до НАТО - отримання Плану дій щодо членства.

Про це написав Президент України Петро Порошенко, на своїй сторінці у Facebook, вітаючи визнання Північноатлантичним альянсом прагнення до набуття Україною повноцінного членства в організації.

"Вітаю важливе довгоочікуване та логічне рішення НАТО підвищити рівень амбіцій України щодо Альянсу! ... Наша наступна амбіція - План дій щодо членства (ПДЧ) для України. Саме цьому був присвячений мій лист до Єнса Столтенберга в лютому 2018 року, де з посиланням на статтю 10 Договору про заснування НАТО мною було офіційно зафіксовано прагнення України стати членом Альянсу. Тиха дипломатія з просування наших принципових позицій, про що домовлено з нашими партнерами, дає свої вагомі результати", - наголосив Президент.

За словами Порошенка, це є визнанням реального стану наших відносин з НАТО. Він додав, що саме про це йшлося під час його останньої зустрічі з Генсеком Альянсу у Мюнхені, а також нещодавньої телефонної бесіди з віце-президентом США.

"Вдячний за тверду позицію підтримки України, для якої одним з ключових пріоритетів національної безпеки є досягнення критеріїв членства в Альянсі", - зазначив Президент України.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс визнав за Україною прагнення до набуття повноцінного членства в організації. На офіційному сайті НАТО зазначається, що на даний момент чотири країни-партнери задекларували своє прагнення до членства в НАТО: Боснія і Герцеговина, Грузія, колишня югославська республіка Македонія, а також Україна.

Схожі новини