Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко анонсував нову програму популяризації української мови

  • 09.03.2018, 12:28
  • 812

В Україні незабаром мають розробити десятирічну програму з популяризації та зміцнення позицій української мови серед громадян.

Відповідний указ пообіцяв підписати президент Петро Порошенко під час промови з нагоди дня народження Тараса Шевченка, повідомляє ТСН.

"Найближчим часом підпишу указ про розробку десятирічної програми укорінення та зміцнення державного статусу рідної української мови. Попереду – десятиліття української мови в Україні, протягом яких позитивні зміни мають стати незворотними!" - сказав він.

За його словами, реальний статус української мови залежить від громадян, які купують книжки державною мовою, віддають перевагу українським версіям сайтів, розмовляють рідною мовою. Сам Порошенко, як він каже, перейшов на українську 20 років тому. Проте він наголосив і на важливості захисту прав усіх, для кого рідна мова російська, кримськотатарська тощо.

Президент також вшанував пам'ять одного з символів української нації - Тараса Шевченка, відзначивши його день народження.

"Його заповіт став нашим дороговказом під час Революції Гідності. Його образ замайорів на стягах і щитах української молоді. Його слово і зараз продовжує бути опорою у нашій боротьбі", - сказав Порошенко.

Він привітав усіх, кому цього року присудили Шевченківську премію. Серед лауреатів: Емма Андієвська, Сергій Плохій, Вікторія Польова, Павло Маков, Володимир Тихий, Юрій Грузінов, Ярослав Пілунський і Сергій Стеценко.

Схожі новини