Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Сицилії навчатимуть екзорцистів

У квітні тут відкриють школу зі шестиденним курсом. Це – відповідь на зростання числа біснуватих

Euro News інформує, що Ватикан хоче навчати священиків звільняти людей від опанування демонами. Виходить з того, що лише в Італії останнім часом зросло число біснуватих, тобто осіб, яких, на думку оточуючих і церкви, опанували демони. На цю тему висловився Веніто Палілла, екзоцист з Палермо на Сицилії. У розмові з Радіо Ватикану розповів, що в Італії щороку фіксують близько півмільйона біснуватих.

Духовні причини зростання числа осіб, які потребують допомоги екзорцистів, полягають у тому, що люди користуються послугами «чарівників», зокрема тих, хто гадає на картах Таро, замість того, аби йти до церкви. Палілла стверджує, що відвідини ясновидців «відчиняють двері для демона». Наголошує однак, що екзорцизм є ефективною зброєю у боротьбі з нечистим.

Отець розповідає про теми, які порушуватимуть упродовж планованого курсу. «Будемо говорити про різні випадки – від сект, пов’язаних із сатанізмом, до передумов звільнення біснуватих від влади диявола». Екзорцист додає, що багато священиків не є навченими, як чинити з біснуватими.

У школі викладатиме отець Цезар Трюдо. Він переймається, що практика екзорцизму може зникнути з ужитку. «Багато християн не вірять в існування демонів, для застосування екзорцизму наразі визначено лише кілька священиків, а молоді ксьондзи не хочуть вчитися теорії і практики звільнення опанованих демонами душ», - твердить він.

Курс, який розпочнеться на Сицилії, буде першою такою школою у світі.

Схожі новини