Передплата 2024 ВЗ

Секс-скандал у Червоному Хресті. 21 особу звільнили

Працівники Міжнародного Червоного Хреста втратили роботу, бо платили за секс

Міжнародний Червоний Хрест завершив справу 21 члена персоналу, які «платили на сексуальні послуги».

«Такі речі є зрадою людей і цінностей, яким ми служимо. Це – проти людської гідності. Мусимо бути дуже чуйними і унеможливлювати схожі ситуації», - заявив генеральний директор МЧХ Ів Даккорд.

Він додав, що у Червоному Хресті працює 17 тисяч співробітників, а це означає, що організація може мати інформацію про будь-які інциденти, пов’язані з її представниками. «Намагаємося розглядати усі скарги. Люди мусять почуваютися у безпеці, коли повідомляють про надужиття».

Звіти Червоного Хреста є додатковою інформацією про сексуальні зловживання в установах, які займаються міжнародною допомогою.

Інцидент, пов’язаний з працівниками МЧХ, стосується Гаїті, де 12 січня 2010 року трапився землетрус. Загинуло близько 300 тисяч осіб. Мільйони були поранені і залишилися без домівок. За оцінками Світового банку, ця катастрофа коштувала острову майже 15 відсотків ВВП. До того ж у жовтні 2010-го тут спалахнула епідемія холери.

Серед організацій, що прийшли на допомогу гаїтянам, був партнер Червого Хреста – гуманітарна організація з Великої Британії Oxfam. Як з’ясувалося згодом, її співробітники винаймали повій на острові. Oxfam спочатку намагався приховати аморальну поведінку своїх працівників, але до британського уряду надійшла скарга, і він змушений був виплатити 32 мільйони фунтів стерлінгів компенсації.

Між іншим, розголосу цим прикрим фактам надали журналісти The Times.

Схожі новини