Передплата 2024 ВЗ

Координатор ОБСЄ без відома України зустрівся з радником Путіна

  • 15.02.2018, 09:21
  • 477

Україна закликала ОБСЄ дотримуватись неупередженого підходу ведення переговорів у Мінську.

Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ), перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко закликала представників Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), які представляють організацію у ТКГ, дотримуватись неупередженого підходу щодо ведення переговорів.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

Вона заявила, що українські представники сьогодні у Мінську з подивом дізналися, що координатор ОБСЄ Тоні Фріш у Москві мав зустріч з радником президента Путіна Владиславом Сурковим і не поінформував групу ТКГ ні про сам факт зустрічі, ні про її результати. Перед цим він категорично відмовився відвідати в старобільському СІЗО російського військового Агєєва, мовляв, це були б політичні відвідини.

«Ми наполягаємо на неупередженому і незалежному підході координаторів до їх роботи, неприпустимості кулуарщини і вирішенні всіх питань в тристоронньому, а не двосторонньому форматі: Україна-РФ-ОБСЄ», - наголосила Геращенко.

Також, вона повідомила, що ключовою темою, яку порушив представник України у ТКГ Леонід Кучма, була безпека й неприпустимість збройних провокацій. Він заявив про неприйнятність фактів провокацій як з боку ОРДЛО, контрольованих РФ, так і самої Росії і як приклад навів факт провокаційної стрілянини в бік України зі сторони населеного пункту Ушаковка зі строни РФ.

Схожі новини