Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відбулися перші матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

  • 14.02.2018, 09:19
  • 825

У перших матчах 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Ювентус і Тоттенхем розіграли нічию 2:2, а Манчестер Сіті розгромив на виїзді Базель 4:0.

Початок поєдинку в Італії почав збентежив гостей. Вже на 2-й хвилині Гонсало Ігуіан відкрив рахунок після подачі від Міралема П'яніча. Не минуло й дев'яти повних обертів секундної стрілки, як аргентинець зробив дубль, коли реалізував пенальті за фол Бена Девіса на Федеріко Бернардескі - 2:0.

Але Тоттенхем не зніяковів і поступово прибрав ініціативу до своїх рук, після чого раз по раз почав створювати моменти біля воріт Джанлуїджі Буффона. І якщо спершу Харрі Кейн не зміг пробити 40-річного голкіпера, то потім, на 35-й хвилині домігся свого після розрізної передачі від Деле Аллі, яка вивела його один на один із ветераном.

Перед самою перервою Ювентус мав шанс відновити статус-кво, проте Ігуаїн не зміг забити ще один 11-метровий у матчі, пробивши в поперечину. За це господарі були покарані в другому таймі, коли Крістіан Еріксен вміло виконав штрафний ударом у нижній кут.

2:2 - тепер доля протистояння вирішиться 7 березня в Лондоні.

Ювентус - Тоттенхем 2:2
Голи: Ігуаїн, 2, 9 (з пенальті) - Кейн, 35, Еріксен, 71

Ювентус: Буффон - Де Шильйо, Бенатья, К'єлліні, Сандро - П'яніч, Хедіра (Бентанкур, 66) - Дуглас Коста (Асамоа, 90+2), Бернардескі, Манджукіч (Стураро, 76) - Ігуаїн

Тоттенхем: Льоріс - Ор'є, Санчес, Вертонген, Девіс - Дембеле, Дайер - Еріксен (Ваньяма, 90+2), Аллі (Сон, 83), Ламела (Лукас Моура, 89) - Кейн

Попереджені: Бенатья, Ігуаїн, Бентанкур - Девіс, Ор'є

Інший англійський клуб вивіз перемогу із гостьового поєдинку проти Базеля, вирішивши долю гри та, зрештою, всієї дуелі, ще в першій половині, коли забив всі чотири м'ячі. Дубль оформив Ілкай Гюндоган, ще по разу відзначилися Бернарду Сілва та Серхіо Агуеро. Український захисник Сіті Олександр Зінченко до заявки на матч не потрапив.

Базель - Манчестер Сіті 0:4
Голи: Гюндоган, 14, 53, Бернарду Сілва, 18, Агуеро, 23

Базель: Вацлік - Джака, Лакруа, Сухі - Ланг, Фрай, Діє, Ріверос - Штокер (Айєті, 71), Ельюнуссі (Буа, 85) - Оберлен

Ман Сіті: Едерсон - Уокер, Компані, Отаменді, Делф - де Брейне (Давід Сільва, 63), Фернандіньо, Гюндоган - Бернарду Сілва, Агуеро (Даніло, 85), Стерлінг (Сане, 57)

Попереджені: Джака, Діє - Фернандіньо, Гюндоган

Схожі новини