Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мирон Маркевич: «Карпати» повинні вийти у Прем'єр-лігу з першого місця"

Наставник «зелено-білих» підбив підсумки змагань у Групі А футбольної Першої ліги

Мирон Маркевич. Фото fckarpaty.org.ua
Мирон Маркевич. Фото fckarpaty.org.ua

Львівські «Карпати» завершили першу частину футбольного чемпіонату Першої ліги на першому місці у Групі А — з відривом у 14 очок від найближчого переслідувача. Підсумки виступів «зелено-білих» підбив на пресконференції головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич.

На початку зустрічі Мирон Мар­кевич подякував уболівальникам «Карпат» за підтримку майже но­вої команди, яка була сформована лише влітку. «Не так просто за кілька тижнів підготовки зробити боєздатну команду. Починали важкувато, але розігралися й показували непоганий футбол. Однак ці­лісної гри ще немає. Можливо, в одній грі з „Агробізнесом“ команда від початку до кінця виконувала тренерські настано­ви й провела справді хороший матч. За­раз у нас основна проблема — привчити футболістів відпрацьовувати з першої до останньої хвилини по максимуму», — за­значив Мирон Маркевич.

На першому місці, звичайно, основна команда «Карпати», але всі розуміють, що клубу потрібна серйозна дитяча шко­ла. «На жаль, свого часу за об'єктивних причин, за повного безладдя, бага­то футболістів пішли зі школи „Карпат“ і тепер представляють „Рух“, — нагадав Маркевич. — В основної команди є хоро­ша база, і я би хотів, щоб у дитячої була не гірша. У керівництва клубу розуміння є. Намагатимемось якнайшвидше побу­дувати штучні поля».

Нагадаємо, в останньому, 18-му турі у Групі А, «Карпати» перемогли вдома тернопільську «Ниву» — 3:0. За підсум­ками першого етапу чемпіонату Першої ліги «Карпати» вийшли до Групи «Чемпі­онська». Становище команд у цій групі: «Карпати» — 45 очок, «Інгулець» — 42, «Лі­вий берег» — 36, «Маріуполь» — 31, «Епі­центр» — 31, «Вікторія» — 30, «Полтава» — 29, «Агробізнес» — 29, «Нива» Б — 27, «Прикарпаття» — 26. Навесні у Групі «Чем­піонська» львівські «Карпати» зіграють по два матчі з командами, які вийшли туди з Групи Б: із «Інгульцем» (Петрове), «Лівим берегом» (Київ), «Маріуполем», «Вікторі­єю» (Суми) й «Полтавою».

До матчів у Групі «Чемпіонська» львів­ські «Карпати» почнуть готуватися з 22 січня. «У нас є гандикап набраних очок, але будемо налаштовувати фут­болістів на те, що вся боротьба попере­ду, — зазначив Мирон Маркевич. — Склад „Карпат“ майже не зміниться — з коман­ди йдуть лише два бразильські футболіс­ти. Багатьох наших гравців хочуть бачити в інших клубах, але ми найближчим ча­сом нікого продавати не будемо».

На думку головного тренера «Карпат», у сезоні добре проявили себе капітан ко­манди, півзахисник Амбросій Чачуа, фор­вард Ігор Невес, який забив 8 голів, і захисник Тимофій Сухар. Загалом Марке­вич задоволений усіма гравцями. «Щодо новачків, то були розмови з деякими фут­болістами, але в них завищені вимоги щодо зарплати, і ми на таке не підемо. Стежимо за нашими молодими гравця­ми з „Карпат-2“, — зауважив Мирон Бог­данович. — Основний склад команди по­винен виконати головне завдання — вийти до Прем'єр-ліги, причому зайняти у Групі „Чемпіонська“ перше місце. Зробимо для цього все від нас залежне».

Схожі новини