Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У «Марселі» — «мінікриза». Чи скористається нею «Шахтар»?

«Гірники» зіграють перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи

Цього року першим із українських футбольних клубів офіційний матч проведе донецький «Шахтар». У четвер, 15 лютого, «гірники» у першому поєдинку 1/16 фіналу Ліги Європи зіграють у німецькому Гамбурзі з французьким «Марселем».

Напередодні гри в Мар­селі своїми очікуваннями поділився зі sport.ua голо­вний тренер «Шахтаря», босній­ський фахівець Маріно Пушич.

«Коли команда змінює трене­ра під час чемпіонату, а це вже третій тренер наших суперників від початку сезону, то вона спо­чатку в певному хаосі, аж поки все не налагодиться, — заува­жив, зокрема, Пушич. — І мар­сельці вже на шляху до цього, адже виграли більшість поєдин­ків. Я помітив, що вони також змінили стиль гри… Це буде дуже непростий матч».

Маріно Пушича запитали, чи вбачає небезпеку в тому, що «Шахтар» цього року ще не грав офіційних матчів. Адже чемпіонат французької Ліги 1, де ви­ступає суперник, у розпалі… «Офіційні поєдинки дозволяють набрати ритм до початку мат­чів у єврокубках, — визнав на­ставник „гірників“. — Але не тре­ба шукати виправдання… Це виклик, і ми маємо працювати, аби зробити все, щоб поверну­ти це на нашу користь: завдяки готовності, завдяки свіжості, за­вдяки бажанню, а також завдяки прагненню грати на найвищому рівні перед повним стадіоном».

Перед матчем проти «Шах­таря» в Лізі Європи «Марсель» у французькій Лізі 1 зіграв унічию зі скромним клубом «Мец» (1:1). «Можемо говорити про мінікри­зу, — визнав головний тренер „Марселя“, італійський фа­хівець Дженнаро Ґаттузо. — У нас немає перемог у п’яти мат­чах, і говорити про четверте місце в чемпіонаті зараз можна лише як про утопію»…

Як на мене, скористатися «мі­нікризою» у «Марселі» футболіс­там «Шахтаря» цілком по зубах.

Футбол. Ліга Європи

1/16 фіналу

(15 лютого, перші матчі)

«Феєнорд» — «Рома»

"Янг Бойз" - «Спортинг»

"Галатасарай" - «Спарта»

"ШАХТАР" — «Марсель» (19.45)

«Мілан» — «Ренн»

"Ланс" - «Фрайбург»

"Бенфіка" - «Тулуза»

"Браґа" - «Карабах»

Схожі новини