Передплата 2024 «Добрий господар»

Ізраїльська авіація завдала нових ударів в Сирії у відповідь на збиття свого винищувача

  • 10.02.2018, 16:40
  • 723

Авіація Ізраїлю завдала удару по "іранським цілям" в Сирії, після чого по літаках був відкритий вогонь з систем протиповітряної оборони.

Один з винищувачів впав на півночі Ізраїлю, льотчики вижили, повідомляє DT.UA.

За словами представника армії Ізраїлю підполковника Йонатана Конрікуса, над територією країни перехопили іранський безпілотник, запущений з території Сирії. Після чого ізраїльтяни у відповідь атакували "іранські цілі" в Сирії.

Наголошується, що метою ударів стали системи управління, які направляли іранський дрон. Своєю чергою підрозділи ППО Сирії відкрили масований вогонь по літаках, після чого винищувач F-16 розбився, впавши на території Ізраїлю.

Сирійська влада поки офіційно не прокоментувала інцидент. Раніше у подібних випадках вона звинувачувала Ізраїль в агресії і використовувала ППО, але досі їм не вдавалося збивати ізраїльські винищувачі.

Тим часом сирійське агентство САНА з посиланням на джерела повідомляє про те, що сирійські ППО нібито підбили більше одного літака. У повідомленні йдеться, що система ППО відбила напад Військово-повітряних сил Ізраїлю на військову базу в центрі Сирії.

Пізніше в суботу Ізраїль завдав нових повітряних ударів по ППО і "іранських цілях" в Сирії після того, як сирійська армія збила ізраїльський винищувач F-16.

"12 цілей, в тому числі три батареї ППО і чотири іранські цілі, які є частиною іранської військової присутності в Сирії, були об'єктом атаки", - повідомили в армії Ізраїлю.

Схожі новини