Передплата 2024 «Добра кухня»

Прокуратура викрила на систематичних хабарах командира роти Нацгвардії

  • 01.06.2017, 11:29
  • 759

Упродовж квітня-травня 2017 року слідчі зафіксували чотири епізоди вимагання і одержання вигоди.

Військова прокуратура викрила на систематичних хабарах командира роти однієї з військових частин Національної гвардії України, який упродовж квітня-травня 2017 року принаймні чотири рази вимагав та одержував неправомірні вигоди командиром патрульної роти однієї з військових частин Нацгвардії, повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону у середу, 31 травня.

За даними слідчих, зафіксовано чотири епізоди на суму п'ять тис гривень неправомірної вигоди.

Зазначається, що хабарі від підлеглих військовослужбовців призначалися за невжиття заходів дисциплінарного характеру за порушення ними військової дисципліни.

"Корупціонера затримано 30 травня поточного року в порядку ст. 208 КПК України під час одержання від солдата чергової частини неправомірної вигоди — 1500 грн", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що грошові кошти виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події. На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.

За наявними даними, вирішуються питання щодо повідомлення капітану про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Джерело: УТ

Схожі новини