Передплата 2024 «Добрий господар»

Генпрокуратура РФ відмовила Україні в затриманні Януковича

  • 06.02.2017, 18:18
  • 911

У Росії назвали запит України "політично мотивованим".

Генеральна прокуратура Росії відмовила Києву у тимчасовому затриманні та взятті під варту екс-президента України Віктора Януковича, назвавши запит "політично мотивованим".

Про це повідомив офіційний представник відомства Алєксандр Курєнной.

Представник заявив, що в 2015-2016 роках з Генпрокуратури України у зв'язку з проведенням досудових розслідувань надходили клопотання про тимчасове затримання та взяття під варту Віктора Януковича. В результаті клопотання Генпрокуратура РФ залишила без задоволення, посилаючись на пункт 2 статті 3 Європейської конвенції про видачу.

Зазначимо, згідно із вказаним пунктом Конвенції, запитувана сторона може відмовити у видачі, "якщо має суттєві підстави вважати, що прохання про видачу у зв'язку із звичайним кримінальним злочином було зроблене з метою судового переслідування або покарання особи у зв'язку з її расою, релігією, національністю або політичними переконаннями, або що становищу цієї особи може бути завдано шкоди з будь-якої з цих причин".

Повідомляється, що українська сторона була про це проінформована.

Нагадаємо, 20 січня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого військової прокуратури про видачу дозволу на проведення стосовно екс-президента Віктора Януковича процедури спеціального (заочного) досудового розслідування у справі про державну зраду. У Святошинському районному суді Києва 28 листопада відбувся допит колишнього президента України Віктора Януковича в режимі відеоконференції в якості свідка у справі про вбивство 48 учасників Євромайдану співробітниками міліцейського спецпідрозділу "Беркут" . Під час судового засідання генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в державній зраді.

Джерело: РИА Новости

Схожі новини