Передплата 2024 «Добрий господар»

Маршрутка до лікарні «ОХМАТДИТ» курсуватиме до 30 вересня

  • 11.08.2016, 09:47
  • 16.5K

Пацієнти лікарні просять мерію зробити маршрут постійним і продовжити його до Приміського вокзалу та АС-2.

У Львові запустили новий автобусний маршрут — від ТЦ “Форум” до Високого Замку та з кінцевою зупинкою біля Львівської обласної клінічної дитячої лікарні “ОХМАТДИТ”, що на вул. Лисенка. Відтепер юним пацієнтам медзакладу та їхнім батькам зручно їхати на лікування чи діагностику. Та є проблеми — маршрут до “ОХМАТДИТу” експериментальний, курсуватиме до 30 вересня. Жоден перевізник Львова не рветься його обслуговувати. Мовляв, маршрут соціальний і не надто рентабельний... Хоча плата за проїзд у ньому, як по всьому місту — 4 гривні.

Депутат Львівської міської ради Сергій Івах розповів “ВЗ”, що займався впровадженням маршруту до “ОХМАТДИТу” кілька місяців. На кожному етапі були спроби встромити палиці у колеса. “У Львові працює сім перевізників, один з них - комунальний, - каже пан Сергій. - Приватні власники маршрутів відмовилися обслуговувати маршрут до “ОХМАТДИТу”, погодилося АТП №1, і то під тиском. Пояснив, що комунальне підприємство зобов’язане обслуговувати цей маршрут. На початку жовтня траєкторія руху маршруту буде трохи змінена. Буде їздити від головного залізничного та приміського вокзалів. Завдяки цьому маршрут буде більш привабливим і рентабельним. Відтак з міського бюджету не потрібно буде його дофінансовувати”.

Пасажири нарікають, каже депутат, що водії соціального маршруту часто зривають графік. Були випадки, коли проігнорували зупинку. Хтось позривав графіки руху маршруту до “ОХМАТДИТу”, розвішані на усіх зупинках...

Як розповіла “ВЗ” головний лікар “ОХМАТДИТу” Мар’яна Возниця, маршрут до лікарні — вкрай необхідний. Його треба робити постійним, а не тимчасовим. “Найближче транспортне сполучення — район біля Порохової вежі та вул. Личаківська, - каже пані Мар’яна. - Маршрут нерентабельний. Його запустили в період літніх канікул, тому пасажиропотік невеликий. З вересня ситуація зміниться. Бо влітку кількість пацієнтів “ОХМАТДИТу” традиційно менша. Будемо просити Львівську міську раду продовжити маршрут від нашої лікарні до АС-2, до Приміського вокзалу. З цих станцій до нас також доїжджають пацієнти”.

“Добре, що до “ОХМАТДИТу” тепер можна доїхати маршруткою, - розповіла “ВЗ” 29-річна мама Сергійчика пані Олена. - Раніше треба було замовляти таксі. З хворими дітками йти пішки до лікарні (добиратися з вул. Личаківської та Підвальної) — складно. Але чому маршрут буде працювати лише до кінця вересня? Готова підписати електронну петицію, аби цей маршрут був постійним”.

А тим часом...

Запровадили ще один експериментальний маршрут, який з’єднує вул. Золоту та стадіон СКА. У пробному режимі маршрут працюватиме місяць. Якщо буде рентабельний, то виконавчий комітет міської ради ухвалить рішення про курсування маршруток на постійній основі. Наразі цей маршрут не має номера, працює за гнучким графіком.

Схожі новини