Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кириленко: "Скіфське золото повернеться в Україну"

  • 04.08.2015, 18:00
  • 1 225

Міністр культури України В'ячеслав Кириленко зробив заяву щодо повернення Україні скіфського золота з виставки у Нідерландах, за яке судяться Україна і Росія

Про це повідомила прес-служба міністерства.

Таких норм міжнародного права, які можна було б у даному випадку тлумачити на користь Росії, не існує, впевнений В'ячеслав Кириленко: "Російська Федерація, наймаючи дорогих адвокатів, планомірно затягує розгляд справи щодо повернення скіфського золота з Амстердаму. Проте норми міжнародного права — на нашій стороні. Рішення щодо скіфського золота відповідно до процедури може бути ухвалене судом не раніше весни наступного року. Я переконаний, що суд Амстердаму вирішить справу на користь повернення скіфського золота до Національного музею історії України, де воно зберігатиметься до звільнення тимчасово окупованого Криму".

Нагадаємо, зараз у Нідерландах тривають судові слухання щодо експонатів з 4-х кримських музеїв щодо їх повернення. Українська сторона вважає, що золото скіфів має повернутися в Україну. Росія наполягає на його повернення в Крим.

Схожі новини